Nl:NeoWriter

From NeoWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search

Yakusha (Talk | contribs)
(add Dutch version)
Next diff →

Revision as of 15:32, 27 February 2009

NeoWriter is een krachtige opensource tekstverwerker die alles kan verwerken van een eenvoudig schoolrapport tot de meer complexe behoeften van bedrijven. Met zijn ingebouwde Microsoft Office filters kan NeoWriter je Word documenten openen, bewerken en opslaan.

Writer maakt deel uit van NeoOffice. Dit laat het eenvoudig inpassen van NeoCalc werkbladen (spreadsheets) toe alsook het opnemen van tekeningen van NeoDraw in je NeoWriter documenten.

Zoals met de andere onderdelen van NeoOffice, ondersteunt Writer het gebruik van een ruime selectie van talen en schriften toe, incluis ondersteuning van recht- naar- links schrijfrichting en andere complexe tekst lay-out systemen.

Deze wiki bevat een NeoOffice Feature Comparison met Microsoft Word en OpenOffice.org alsook een lijst van ondersteunde bestand formaten.

Contents

Tips en hints in de Wiki

Merk op dat bijkomende tips beschikbaar zijn op de New Articles Needed pagina, deze bevat links naar stub pagina en/of bijdragen op trinity waarvan het nodig is dat deze worden ontwikkeld tot volwaardige artikels.

Werken met tabellen (werkbladstijl)

Het nummeren van pagina's, Lijnen enz.

Indicies, inhoudsopgave en kruisverwijzingen

Allerhande tips

Externe Writer tips

zie de originele Engelstalige wikipagina voor links naar Engelstalige bronnen

Documentatie en gebruikersgidsen

Nederlandstalige OpenOffice.org documentatiepagina

Bronnen voor Writer sjablonen

Kijk zeker ook eens naar de lijst van sjablonenpakketten op Editing Default Styles and Using Templates pagina. Vele sites en pakketten hier vermeld bevatten Writer sjablonen naast sjablonen voor andere onderdelen. De sjablonen en sjabloonpakketten hieronder vermeld zijn specifiek voor Writer

  • Screenplay templates in swx formaat, het formaat gebruikt door OpenOffice.org en NeoOffice 1.x. Nieuwere versies van NeoOffice ( en OpenOffice.org) kunnen deze bestandden lezen.Dit artikel in andere talen: English Français Italiano
Personal tools