Nl:NeoOffice Early Access FAQ

From NeoWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Revision as of 11:25, 1 February 2010 (edit)
Yakusha (Talk | contribs)
(Wat met de GPL? - syncing with English version)
← Previous diff
Revision as of 11:30, 1 February 2010 (edit) (undo)
Yakusha (Talk | contribs)
(Verdeling van de NeoOffice binaries verkregen onder het Early Access Program - syncing with English version)
Next diff →
Line 39: Line 39:
Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is of het juridisch afdwingbaar is om de verdeling van NeoOffice binaries verkregen onder het NeoOffice Early Access Program te beperken, ''' vragen wij u om deze binairies niet door te verdelen aan anderen voordat het Early Access Program voor een specifieke binarie uitgave is beëindigd ( in het algemeen voor {{Nl:EAPend}} van {{EAPversion}})'''. Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is of het juridisch afdwingbaar is om de verdeling van NeoOffice binaries verkregen onder het NeoOffice Early Access Program te beperken, ''' vragen wij u om deze binairies niet door te verdelen aan anderen voordat het Early Access Program voor een specifieke binarie uitgave is beëindigd ( in het algemeen voor {{Nl:EAPend}} van {{EAPversion}})'''.
-Elke persoon die een copy verkrijgt van {{EAPversion}} gedurende het Early Access Program zonder de bijbehorende donatie vertegenwoordigd een verlies $25 of $50 aan gemiste financiering die anders gebruik had kunnen worden om de ontwikkeling van NeoOffice verder te zetten. Gegeven het groot aantal personen die normaliter elke NeoOffice versie afhalen, kan dit een wezenlijk bedrag aan gemiste financiering betekenen en zelfs aanleiding geven tot het stopzetten van de ontwikkeling van NeoOffice .+Elke persoon die een copy verkrijgt van de Early Acces versie gedurende het Early Access Program zonder de bijbehorende donatie vertegenwoordigd een verlies $25 of $50 aan gemiste financiering die anders gebruik had kunnen worden om de ontwikkeling van NeoOffice verder te zetten. Gegeven het groot aantal personen die normaliter elke NeoOffice versie afhalen, kan dit een wezenlijk bedrag aan gemiste financiering betekenen en zelfs aanleiding geven tot het stopzetten van de ontwikkeling van NeoOffice .
===Andere vragen=== ===Andere vragen===

Revision as of 11:30, 1 February 2010

This article is not up to date, or it needs structural or stylistic changes to conform with the rest of this wiki. You can help the NeoOffice community by fixing it. If you do not have a NeoWiki account, please follow the steps on the New User page to request one.

Deze veel gestelde vragen vullen de officiële Early Access Program informatie op http://www.neooffice.org/neojava/earlyaccess.php. aan.

Contents

Wat is het NeoOffice Early Access Program?

Het NeoOffice project wordt volledig gefinancierd uit de dotaties van onze gebruikers. Aangezien de helft van onze dotaties komt van een smal deel van onze gebruikers, is het NeoOffice Early Access Program een manier om onze meest genereuze gebruikers te belonen door hen toe te laten om een NeoOffice uitgave op te halen voor de datum dat het officieel ter beschikking word gesteld van het grote publiek.

Voor meer informatie over het NeoOffice Early Access Program, bezoek de NeoOffice.org website.

Waarvoor zal NeoOffice deze donaties gebruiken?

De kosten en tijd welke aan NeoOffice worden besteed zijn voor grote ondernemingen maar bijkomstig, maar zijn zeer groot voor de de twee personen die aan het roer staan van het NeoOffice project dus donaties worden gebruikt om lopende kosten zoals bandbreedte, machines en webhosting prijzen te betalen waarvan het anders nodig is om deze uit onze eigen persoonlijke middelen te betalen.

Hoewel vele vrije software producten zoals FireFox en OpenOffice.org gefinancierd worden door grote donaties van grote ondernemingen, heeft NeoOffice geen sponsors uit het bedrijfsleven.

Zonder sponsors uit het bedrijfsleven, is het nodig dat we uitsluiten vertrouwen op de donaties om ons bestaan te verzekeren. Als donaties niet voldoende middelen opleveren om de werkelijke kosten van het NeoOffice project te dekken, is nodig dat we het project inkrimpen tot een niveau dat in overeenstemming is met de beschikbare middelen. Gezien het feit dat we het NeoOffice project draaiende houden met een absoluut minimum aan financiering, kan elke schaarste aan gebruikersdonaties een geweldige impact hebben op wat we onze gebruikers kunnen aanbieden .

Het komt hier op neer, software wegschenken is geen goede manier om brood op de plank te brengen en een gezin te onderhouden.

Enkele statistische gegevens

  • Ontwikkelaars zijn nu samen goed voor 70-80 uren per week werk aan NeoOffice
  • 2500 tot 3500 uren per jaar afhankelijk van dotaties
  • NeoOffice haalt nu een gemiddelde van 3 million downloads per jaar
  • Naar mate het aantal downloads sterk stijgt, zo stijgen ook de kosten van de bandbreedte om het op halen mogelijk te maken.
  • OpenOffice.org word ontwikkeld door klein contingent van betaalde Sun ingenieurs plus betaalde werknemers van Novell, RedHat en anderen met de steun van echte vrijwilligers en Sun betaalt jaarlijks aan CollabNet een grote som geld om de OpenOffice.org website te hosten alsook de master download server; in tegenstelling NeoOffice word ontwikkeld door twee vrijwilliger- ingenieurs die niet hiervoor zijn aangenomen door grote ondernemingen, dus is het nodig dat alle kosten van het project inclusief bandbreedte uit hun eigen middelen komen of uit dotaties.

Wat met de GPL?

Op het einde van elk Early Acces Program ( dat gemiddeld een maand loopt) kunnen gebruikers deze versie van NeoOffice gratis ophalen. Als je niet tot dan wil wachten dan kan je de versie gebruiken die aangeboden wordt door het Early Acces Program, de broncode is altijd vrij beschikbaar en je kan de broncode uithalen en ten allen tijden zelf bouwen.

Verdeling van de NeoOffice binaries verkregen onder het Early Access Program

Verdeling van de NeoOffice binaries ( en alle andere software met het NeoOffice woordmerk) is onderhevig aan de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy. Terwijl de GPL slaat op de distributie, bouw en bewerking van de broncode volgens de copyright wet, de rechten op het verdelen, bouwen en bewerken van software onder het " NeoOffice" merk vallen onder de beperkingen van de merkenwet ( een dichotomie of tweedeling die gewoon is voor vele grote vrije software en open-source software projecten; zie de inleiding van de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy voor voorbeelden).

In kort komt het hier op neer, je mag geen software verdelen gebruikmakend van de "NeoOffice" naam zonder een geldige licentie van de houder van het NeoOffice® merk ( ofwel onder de licentietermen beschreven in de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy ofwel onder een afzonderlijke lincentie onderhandelt met de merkhouder). Dit beschermt het NeoOffice merk en verzekerd iedereen ervan die gebruik maakt van software die betiteld wordt met de "NeoOffice" naam dat deze software gebouwd, getest en uitgegeven is door het NeoOffice project. ( Je bent echter vrij om zelf de software te hercompileren, en het laten we zeggen “BobOffice“ te noemen en alle verwijzingen naar "NeoOffice " uit dit product te verwijderen, en het dan te verdelen op gelijk welke manier die in overeenstemming is met de GLP, ongehinderd door de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy.)

Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is of het juridisch afdwingbaar is om de verdeling van NeoOffice binaries verkregen onder het NeoOffice Early Access Program te beperken, vragen wij u om deze binairies niet door te verdelen aan anderen voordat het Early Access Program voor een specifieke binarie uitgave is beëindigd ( in het algemeen voor 10 augustus 2012 van NeoOffice 3.3 Beta 2).

Elke persoon die een copy verkrijgt van de Early Acces versie gedurende het Early Access Program zonder de bijbehorende donatie vertegenwoordigd een verlies $25 of $50 aan gemiste financiering die anders gebruik had kunnen worden om de ontwikkeling van NeoOffice verder te zetten. Gegeven het groot aantal personen die normaliter elke NeoOffice versie afhalen, kan dit een wezenlijk bedrag aan gemiste financiering betekenen en zelfs aanleiding geven tot het stopzetten van de ontwikkeling van NeoOffice .

Andere vragen

Verzeker je ervan dat er geen antwoord op je vraag is te vinden op de officiële NeoOffice Early Access Program information.

Als je dan nog altijd met bijkomende vragen zit, stel deze dan op trinity.Dit artikel in andere talen: English Français Italiano Nederlands
Personal tools