Nl:NeoOffice Early Access FAQ

From NeoWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Revision as of 20:17, 15 January 2009 (edit)
Sardisson (Talk | contribs)
(add dutch version of EAPend template)
← Previous diff
Revision as of 17:26, 17 January 2009 (edit) (undo)
Yakusha (Talk | contribs)
(changing all EAPend templates to Nl:EAPend templates)
Next diff →
Line 9: Line 9:
Gebruikers die een [http://www.neooffice.org/neojava/donate.php donatie] voor een totaal bedrag van US$25 (of €19 of £13 of CA$28 of AU$30 of ¥3200) of meer doen worden automatisch {{EAPversion}} Early Access Program Members en worden toegelaten om de {{EAPversion}} Early Access uitgave van de [http://www.neooffice.org/neojava/earlyaccessdownload.php NeoOffice Early Access Program download page] op te halen.<!--beginning on {{EAPstart}}.--> Gebruikers die een [http://www.neooffice.org/neojava/donate.php donatie] voor een totaal bedrag van US$25 (of €19 of £13 of CA$28 of AU$30 of ¥3200) of meer doen worden automatisch {{EAPversion}} Early Access Program Members en worden toegelaten om de {{EAPversion}} Early Access uitgave van de [http://www.neooffice.org/neojava/earlyaccessdownload.php NeoOffice Early Access Program download page] op te halen.<!--beginning on {{EAPstart}}.-->
-Elke donatie gemaakt na 27 Augustus 2007 - het einde van het laatste Early Access Program - tot {{EAPend}} - het einde van het huidige Early Access Program - wordt automatisch meegerekend. Dus als je wilt deelnemen aan het huidige Early Access Program, maar je donaties bleven onder het minimumbedrag, dan kan je nog altijd in aanmerking komen door een [http://www.neooffice.org/neojava/donate.php donatie] te doen voor {{Nl:EAPend}}. Gelieve rekening te houden met het feit dat je lidmaatschap verstrijkt op het einde van het {{EAPversion}} Early Access Program en elke donatie na deze datum automatisch word meegeteld voor het volgende Early Access Program.+Elke donatie gemaakt na 27 Augustus 2007 - het einde van het laatste Early Access Program - tot {{Nl:EAPend}} - het einde van het huidige Early Access Program - wordt automatisch meegerekend. Dus als je wilt deelnemen aan het huidige Early Access Program, maar je donaties bleven onder het minimumbedrag, dan kan je nog altijd in aanmerking komen door een [http://www.neooffice.org/neojava/donate.php donatie] te doen voor {{Nl:EAPend}}. Gelieve rekening te houden met het feit dat je lidmaatschap verstrijkt op het einde van het {{EAPversion}} Early Access Program en elke donatie na deze datum automatisch word meegeteld voor het volgende Early Access Program.
Heel genereuze donateurs die een [http://www.neooffice.org/neojava/donate.php donatie] doen voor een totaal bedrag van US$50 (of €38 of £26 of CA$56 of AU$60 of ¥6400) of meer gedurende dezelfde periode worden automatisch NeoOffice 3.x Early Access Program Subscribers. Bovenop het feit dat men lid is van het huidige Early Access Program, worden NeoOffice 3.x Early Access Program Subscribers ook lid van van elke toekomstige NeoOffice 3.x uitgave. Heel genereuze donateurs die een [http://www.neooffice.org/neojava/donate.php donatie] doen voor een totaal bedrag van US$50 (of €38 of £26 of CA$56 of AU$60 of ¥6400) of meer gedurende dezelfde periode worden automatisch NeoOffice 3.x Early Access Program Subscribers. Bovenop het feit dat men lid is van het huidige Early Access Program, worden NeoOffice 3.x Early Access Program Subscribers ook lid van van elke toekomstige NeoOffice 3.x uitgave.
Line 34: Line 34:
===Wat met de GPL?=== ===Wat met de GPL?===
-Beginnend op {{EAPend}}, zijn alle gebruikers in staat om vrij een {{EAPversion}} af te halen. Als niet tot dan wil wachten gebruik dan de {{EAPversion}}, de broncode is altijd vrij beschikbaar en je kan de broncode uithalen en ten allen tijden zelf bouwen.+Beginnend op {{Nl:EAPend}}, zijn alle gebruikers in staat om vrij een {{EAPversion}} af te halen. Als niet tot dan wil wachten gebruik dan de {{EAPversion}}, de broncode is altijd vrij beschikbaar en je kan de broncode uithalen en ten allen tijden zelf bouwen.
===Verdeling van de NeoOffice binaries verkregen onder het Early Access Program=== ===Verdeling van de NeoOffice binaries verkregen onder het Early Access Program===
Line 42: Line 42:
In kort komt het hier op neer, je mag geen software verdelen gebruikmakend van de "NeoOffice" naam zonder een geldige licentie van de houder van het NeoOffice® merk ( ofwel onder de licentietermen beschreven in de [[NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage|NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy]] ofwel onder een afzonderlijke lincentie onderhandelt met de merkhouder). Dit beschermt het NeoOffice merk en verzekerd iedereen ervan die gebruik maakt van software die betiteld wordt met de "NeoOffice" naam dat deze software gebouwd, getest en uitgegeven is door het NeoOffice project. ( Je bent echter vrij om zelf de software te hercompileren, en het laten we zeggen “BobOffice“ te noemen en alle verwijzingen naar "NeoOffice " uit dit product te verwijderen, en het dan te verdelen op gelijk welke manier die in overeenstemming is met de GLP, ongehinderd door de [[NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage|NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy]].) In kort komt het hier op neer, je mag geen software verdelen gebruikmakend van de "NeoOffice" naam zonder een geldige licentie van de houder van het NeoOffice® merk ( ofwel onder de licentietermen beschreven in de [[NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage|NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy]] ofwel onder een afzonderlijke lincentie onderhandelt met de merkhouder). Dit beschermt het NeoOffice merk en verzekerd iedereen ervan die gebruik maakt van software die betiteld wordt met de "NeoOffice" naam dat deze software gebouwd, getest en uitgegeven is door het NeoOffice project. ( Je bent echter vrij om zelf de software te hercompileren, en het laten we zeggen “BobOffice“ te noemen en alle verwijzingen naar "NeoOffice " uit dit product te verwijderen, en het dan te verdelen op gelijk welke manier die in overeenstemming is met de GLP, ongehinderd door de [[NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage|NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy]].)
-Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is of het juridisch afdwingbaar is om de verdeling van NeoOffice binaries verkregen onder het NeoOffice Early Access Program te beperken, ''' vragen wij u om deze binairies niet door te verdelen aan anderen voordat het Early Access Program voor een specifieke binarie uitgave is beëindigd ( in het algemeen voor {{EAPend}} van {{EAPversion}})'''.+Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is of het juridisch afdwingbaar is om de verdeling van NeoOffice binaries verkregen onder het NeoOffice Early Access Program te beperken, ''' vragen wij u om deze binairies niet door te verdelen aan anderen voordat het Early Access Program voor een specifieke binarie uitgave is beëindigd ( in het algemeen voor {{Nl:EAPend}} van {{EAPversion}})'''.
Elke persoon die een copy verkrijgt van {{EAPversion}} gedurende het Early Access Program zonder de bijbehorende donatie vertegenwoordigd een verlies $25 of $50 aan gemiste financiering die anders gebruik had kunnen worden om de ontwikkeling van NeoOffice verder te zetten. Gegeven het groot aantal personen die normaliter elke NeoOffice versie afhalen, kan dit een wezenlijk bedrag aan gemiste financiering betekenen en zelfs aanleiding geven tot het stopzetten van de ontwikkeling van NeoOffice . Elke persoon die een copy verkrijgt van {{EAPversion}} gedurende het Early Access Program zonder de bijbehorende donatie vertegenwoordigd een verlies $25 of $50 aan gemiste financiering die anders gebruik had kunnen worden om de ontwikkeling van NeoOffice verder te zetten. Gegeven het groot aantal personen die normaliter elke NeoOffice versie afhalen, kan dit een wezenlijk bedrag aan gemiste financiering betekenen en zelfs aanleiding geven tot het stopzetten van de ontwikkeling van NeoOffice .

Revision as of 17:26, 17 January 2009

Deze veel gestelde vragen vullen de officiële Early Access Program informatie op http://www.neooffice.org/neojava/earlyaccess.php. aan.

Contents

Wat is het NeoOffice Early Access Program?

Het NeoOffice project wordt volledig gefinancierd uit de dotaties van onze gebruikers. Aangezien de helft van onze dotaties komt van een smal deel van onze gebruikers, is het NeoOffice Early Access Program een manier om onze meest genereuze gebruikers te belonen door hen toe te laten om een NeoOffice uitgave op te halen voor de datum dat het officieel ter beschikking word gesteld van het grote publiek.

Gebruikers die een donatie voor een totaal bedrag van US$25 (of €19 of £13 of CA$28 of AU$30 of ¥3200) of meer doen worden automatisch NeoOffice 3.3 Beta 2 Early Access Program Members en worden toegelaten om de NeoOffice 3.3 Beta 2 Early Access uitgave van de NeoOffice Early Access Program download page op te halen.

Elke donatie gemaakt na 27 Augustus 2007 - het einde van het laatste Early Access Program - tot 10 augustus 2012 - het einde van het huidige Early Access Program - wordt automatisch meegerekend. Dus als je wilt deelnemen aan het huidige Early Access Program, maar je donaties bleven onder het minimumbedrag, dan kan je nog altijd in aanmerking komen door een donatie te doen voor 10 augustus 2012. Gelieve rekening te houden met het feit dat je lidmaatschap verstrijkt op het einde van het NeoOffice 3.3 Beta 2 Early Access Program en elke donatie na deze datum automatisch word meegeteld voor het volgende Early Access Program.

Heel genereuze donateurs die een donatie doen voor een totaal bedrag van US$50 (of €38 of £26 of CA$56 of AU$60 of ¥6400) of meer gedurende dezelfde periode worden automatisch NeoOffice 3.x Early Access Program Subscribers. Bovenop het feit dat men lid is van het huidige Early Access Program, worden NeoOffice 3.x Early Access Program Subscribers ook lid van van elke toekomstige NeoOffice 3.x uitgave.

Voor meer informatie over het NeoOffice Early Access Program, bezoek de NeoOffice.org website.

Waarvoor zal NeoOffice deze donaties gebruiken?

De kosten en tijd welke aan NeoOffice worden besteed zijn voor grote ondernemingen maar bijkomstig, maar zijn zeer groot voor de de twee personen die aan het roer staan van het NeoOffice project dus donaties worden gebruikt om lopende kosten zoals bandbreedte, machines en webhosting prijzen te betalen waarvan het anders nodig is om deze uit onze eigen persoonlijke middelen te betalen.

Hoewel vele vrije software producten zoals FireFox en OpenOffice.org gefinancierd worden door grote donaties van grote ondernemingen, heeft NeoOffice geen sponsors uit het bedrijfsleven.

Zonder sponsors uit het bedrijfsleven, is het nodig dat we uitsluiten vertrouwen op de donaties om ons bestaan te verzekeren. Als donaties niet voldoende middelen opleveren om de werkelijke kosten van het NeoOffice project te dekken, is nodig dat we het project inkrimpen tot een niveau dat in overeenstemming is met de beschikbare middelen. Gezien het feit dat we het NeoOffice project draaiende houden met een absoluut minimum aan financiering, kan elke schaarste aan gebruikersdonaties een geweldige impact hebben op wat we onze gebruikers kunnen aanbieden .

Het komt hier op neer, software wegschenken is geen goede manier om brood op de plank te brengen en een gezin te onderhouden.

Enkele statistische gegevens

  • Ontwikkelaars zijn nu samen goed voor 70-80 uren per week werk aan NeoOffice
  • 2500 tot 3500 uren per jaar afhankelijk van dotaties
  • NeoOffice haalt nu een gemiddelde van 3 million downloads per jaar
  • Naar mate het aantal downloads sterk stijgt, zo stijgen ook de kosten van de bandbreedte om het op halen mogelijk te maken.
  • OpenOffice.org word ontwikkeld door klein contingent van betaalde Sun ingenieurs plus betaalde werknemers van Novell, RedHat en anderen met de steun van echte vrijwilligers en Sun betaalt jaarlijks aan CollabNet een grote som geld om de OpenOffice.org website te hosten alsook de master download server; in tegenstelling NeoOffice word ontwikkeld door twee vrijwilliger- ingenieurs die niet hiervoor zijn aangenomen door grote ondernemingen, dus is het nodig dat alle kosten van het project inclusief bandbreedte uit hun eigen middelen komen of uit dotaties.

Wat met de GPL?

Beginnend op 10 augustus 2012, zijn alle gebruikers in staat om vrij een NeoOffice 3.3 Beta 2 af te halen. Als niet tot dan wil wachten gebruik dan de NeoOffice 3.3 Beta 2, de broncode is altijd vrij beschikbaar en je kan de broncode uithalen en ten allen tijden zelf bouwen.

Verdeling van de NeoOffice binaries verkregen onder het Early Access Program

Verdeling van de NeoOffice binaries ( en alle andere software met het NeoOffice woordmerk) is onderhevig aan de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy. Terwijl de GPL slaat op de distributie, bouw en bewerking van de broncode volgens de copyright wet, de rechten op het verdelen, bouwen en bewerken van software onder het " NeoOffice" merk vallen onder de beperkingen van de merkenwet ( een dichotomie of tweedeling die gewoon is voor vele grote vrije software en open-source software projecten; zie de inleiding van de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy voor voorbeelden).

In kort komt het hier op neer, je mag geen software verdelen gebruikmakend van de "NeoOffice" naam zonder een geldige licentie van de houder van het NeoOffice® merk ( ofwel onder de licentietermen beschreven in de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy ofwel onder een afzonderlijke lincentie onderhandelt met de merkhouder). Dit beschermt het NeoOffice merk en verzekerd iedereen ervan die gebruik maakt van software die betiteld wordt met de "NeoOffice" naam dat deze software gebouwd, getest en uitgegeven is door het NeoOffice project. ( Je bent echter vrij om zelf de software te hercompileren, en het laten we zeggen “BobOffice“ te noemen en alle verwijzingen naar "NeoOffice " uit dit product te verwijderen, en het dan te verdelen op gelijk welke manier die in overeenstemming is met de GLP, ongehinderd door de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy.)

Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is of het juridisch afdwingbaar is om de verdeling van NeoOffice binaries verkregen onder het NeoOffice Early Access Program te beperken, vragen wij u om deze binairies niet door te verdelen aan anderen voordat het Early Access Program voor een specifieke binarie uitgave is beëindigd ( in het algemeen voor 10 augustus 2012 van NeoOffice 3.3 Beta 2).

Elke persoon die een copy verkrijgt van NeoOffice 3.3 Beta 2 gedurende het Early Access Program zonder de bijbehorende donatie vertegenwoordigd een verlies $25 of $50 aan gemiste financiering die anders gebruik had kunnen worden om de ontwikkeling van NeoOffice verder te zetten. Gegeven het groot aantal personen die normaliter elke NeoOffice versie afhalen, kan dit een wezenlijk bedrag aan gemiste financiering betekenen en zelfs aanleiding geven tot het stopzetten van de ontwikkeling van NeoOffice .

Andere vragen

Verzeker je ervan dat er geen antwoord op je vraag is te vinden op de officiële NeoOffice Early Access Program information.

Als je dan nog altijd met bijkomende vragen zit, stel deze dan op trinity.Dit artikel in andere talen: English Français Italiano Nederlands
Personal tools