Nl:NeoOffice Bouw Instructies

From NeoWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Revision as of 19:57, 3 March 2010 (edit)
Yakusha (Talk | contribs)
(Plannen voor verdere ontwikkeling - syncing with English version)
← Previous diff
Revision as of 21:28, 27 July 2012 (edit) (undo)
Sardisson (Talk | contribs)
({{old}})
Next diff →
Line 1: Line 1:
 +{{old}}
{{redbox|'''N.B.'''Indien u uw persoonlijke bouw (build) verdeelt, '''moet''' u elke illustratie van het NeoOffice handelsmerk (met inbegrip van deze aanwezig in grafieken) verwijderen, om de [[NeoOffice_CD_Distribution_%26_Trademark_Usage|NeoOffice Distribution & Trademark Usage Policy]] na te leven. '''Verdeling van niet-officiële bouwen gebruikmakend van het NeoOffice handelsmerk is verboden.'''}} {{redbox|'''N.B.'''Indien u uw persoonlijke bouw (build) verdeelt, '''moet''' u elke illustratie van het NeoOffice handelsmerk (met inbegrip van deze aanwezig in grafieken) verwijderen, om de [[NeoOffice_CD_Distribution_%26_Trademark_Usage|NeoOffice Distribution & Trademark Usage Policy]] na te leven. '''Verdeling van niet-officiële bouwen gebruikmakend van het NeoOffice handelsmerk is verboden.'''}}

Revision as of 21:28, 27 July 2012

Warning! (click icon for its license info) This page is heavily out-of-date. Please see the English version of this page instead.
N.B.Indien u uw persoonlijke bouw (build) verdeelt, moet u elke illustratie van het NeoOffice handelsmerk (met inbegrip van deze aanwezig in grafieken) verwijderen, om de NeoOffice Distribution & Trademark Usage Policy na te leven. Verdeling van niet-officiële bouwen gebruikmakend van het NeoOffice handelsmerk is verboden.

Contents

Bouwen en Ontwikkelen van NeoOffice

Aanvullende informatie over het bouwen van NeoOffice en de NeoOffice ontwikkelingsproces

Bouw Instructies

Patrick Luby handhaaft de NeoOffice bouw instructies op http://www.neooffice.org/neojava/build.php.

De laatste NeoOffice 3.0.x bouw configuratie informatie kan worden gevonden door het selecteren van de "download" link voor de meest recente herziening van neojava/README.txt in cvsweb.

Wellicht vind u de OpenOffice.org 2.0 bouw instructie voor Mac OS X behulpzaam daar het opbouwen van NeoOffice 2.2.x het opbouwen van OpenOffice.org/X11 vereist. De nieuwste NeoOffice 2.x bouw configuratie informatie kan worden gevonden door het selecteren van de "download" link voor de meest recente herziening van de neojava/README.txt op de NeoOffice_2_2_6_branch in cvsweb.

Vereisten

Zie de officiële bouw instructies en, voor NeoOffice 3.x en 2.x bouwen, de nieuwste neojava/README.txt bestand in cvsweb zoals hierboven beschreven.

Hulp krijgen

Archieven van de mac@porting.openoffice.org mailinglijst zijn handig, je kunt ze doorzoeken voor fouten die je tegenkomt.

Je kunt ook vragen stellen in het NeoOffice Development forum over op trinity (en zoeken op fouten), maar houd er wel rekening mee dat de NeoOffice ontwikkelaars het compileren van OpenOffice.org (zelfs als een subset van NeoOffice) als een "vuurproef" beschouwen en het weinig zinnig vinden u in dit proces bij de hand te nemen.

De ervaring heeft geleerd dat degenen die niet in staat blijken de bouw van OpenOffice.org succesvol af te ronden ook niet in staat zullen zijn tot het debuggen en andere werkzaamheden die nodig zijn bij het oplossen van bestaande problemen in OpenOffice.org of NeoOffice of het toevoegen van nieuwe code/functies. (Dit handje-vast-houden verbruikt ook de beperkte tijd die de vrijwilliger-ontwikkelaars hebben om problemen op te lossen en Mac OS X integratie te verbeteren.)

Bouwen van OpenOffice.org op de Mac (en bij uitbreiding NeoOffice) is vaak moeilijk omdat er altijd wat veranderd aan de code voor Linux of Windows dat maakt dat OOo niet langer bouwbaar is op Mac OS X. Sun 's ingenieurs gebruiken nu wel Mac OS X, maar ze bouwen niet voor PPC, zodat veranderingen voor Windows of Linux nog altijd makkelijk de bouw op Mac OS X kunnen breken en toch onopgemerkt blijven.

Broncode

De laatste NeoOffice broncode is altijd beschikbaar in cvs (anoncvs synchroniseert met de veilige master repository om de drie uur vanaf om 12:00 AM Pacific [PST/PDT] tijd).

U kunt ook de NeoOffice broncode online raadplegen.

CVS merktekens

voor gebruik in de cvs checkout commando's in de NeoOffice Bouw Instructies; in de formaat tag modulename

Een "release"merkteken duidt een code aan als een full-release of "milestone" versie (bv NeoOffice 1.2 Alpha), zoals beschikbaar op NeoOffice.org maar omvat niet de eventuele latere patches of bugfixes. . Een "stable branch" merkteken duidt een code aan als de laatste code voor een actieve tak, met inbegrip van alle code die in alle patches en alle code onlangs gepleegd om problemen op te lossen (een " "stable branch" die aktueel is kan als basis dienen voor toekomstige "milestones" of releases , bijv. de 1.2 Branch zal de basis vormen van NeoOffice 1.2 Beta en NeoOffice 1.2 "final", en misschien zelfs een "point" release zoals NeoOffice 1.2.1, op een bepaald punt). Een "development" merkteken is het gebied van de voortdurende toekomstige ontwikkeling en kan wellicht nog niet gebouwd worden . U vindt extra "legacy" merktekens door te bladeren in cvsweb.

Huidige

Release (NeoOffice 3.0.2): NeoOffice-3_0_2 NeoOffice

Stable Branch (3.0.2 Branch): NeoOffice-3_0_2_branch NeoOffice

Development (upgrade to OpenOffice.org 3.0.1 codebase): HEAD NeoOffice

Legacy

Release (NeoOffice 2.2.6): NeoOffice-2_2_6 NeoOffice

Stable Branch (2.2.6 Branch): NeoOffice-2_2_6_branch NeoOffice


Warning! (click icon for its license info) Please note the installer packages for NeoOffice/J 1.1, all older versions of NeoOffice/J, and NeoOffice 1.2.1 and below are subject to a rare but serious bug in the Mac OS X Installer on certain versions of Mac OS X. It is recommened that you do not use (or attempt to install) these versions of NeoOffice or NeoOffice/J, and they should not be distributed. See this page for more information.

Build Matrix

Build Host
Neo Version
10.3.9 10.4.x PPC 10.4.x Intel 10.5.x PPC 10.5 Intel
NeoOffice 2.2.x Will not build gcc 3.3
Xcode 2.4.1
official builds
gcc 4.0.1
Xcode 2.4.1
official builds
Will not build Will not build
NeoOffice 3.0.x Will not build
Will not run
gcc 4.0.1
Xcode 2.5
official builds
gcc 4.0.1
Xcode 2.5
Not supported Not supported

Forum Bijdragen

De volgende discussies of berichten van trinity kunnen nuttige tips bevatten voor beginners die NeoOffice willen bouwen:

Gelijklopen hiermee, de NeoOffice ontwikkelaars bouwen ook zelf de OpenOffice.org dependencies in plaats van te vertrouwen op Fink of DarwinPorts.
NB bovenstaande bijdragen zijn van toepassing op de NeoOffice /J 1.1 release; de bouw vereisten zijn iets veranderd te beginnen met NeoOffice 1.2 Alpha.
Deze veranderingen zijn allemaal opgenomen in HEAD en de NeoOffice 1.2 Alpha codebase, maar er zijn enkele handige tips over de NeoOffice bouw systeem en cvs in de latere pagina's van de bijdrage.

Plannen voor verdere ontwikkeling

Plannen voor de verdere ontwikkeling van NeoOffice worden gewoonlijk uit een gezet in NeoOffice Development forum op trinity.

U kunt ook de problemen gemerkt New/Deferred in Bugzilla raadplegen om specifieke punten te zien waar de ontwikkelaars plannen aan te werken als de tijd en middelen het toestaan .

Ed Peterlin houd ook een reeks specificaties bij voor het toevoegen van Mac-specifieke functies (of, wat hij wilt toevoegen, indien hij ooit de tijd krijgt na het toevoegen van Aqua widgets!).

Andere Taken

Hulp is altijd welkom in het debuggen en oplossen van bestaande problemen; controleer de Unconfirmed en Reopened problemen (de Assigned zijn over het algemeen die waaraan wordt gewerkt door de ontwikkelaar in kwestie). Voor meer informatie over werken in de NeoOffice Bugzilla, zie de Levenscyclus van een probleem van de Bugzilla Guide.

Legacy Builds

Als u NeoOffice 1.2.x wilt bouwen, kan de volgende informatie nuttig zijn:


NB Verdeling van niet-actuele NeoOffice versies is verboden door de NeoOffice CD Distribution & Trademark Usage Policy als de software gebrandmerkt is als "NeoOffice".


Dit artikel in andere talen: English Français Español
Personal tools