Nl:NeoOffice

From NeoWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Revision as of 17:27, 29 June 2010 (edit)
Yakusha (Talk | contribs)
(Remove Fixme)
← Previous diff
Current revision (21:28, 27 July 2012) (edit) (undo)
Sardisson (Talk | contribs)
({{old}})
 
Line 1: Line 1:
 +{{old}}
[[image:neooffice_header.jpg|center|NeoOffice®]] [[image:neooffice_header.jpg|center|NeoOffice®]]
<br> <br>

Current revision

Warning! (click icon for its license info) This page is heavily out-of-date. Please see the English version of this page instead.
NeoOffice®


Het doel van NeoOffice is het beschikbaar stellen van een volledig vrij en volledige Mac OS X kantoorpakket gebaseerd op het internationale OpenOffice.org-project, alleen met een gebruikerservaring die je zou verwachten van een Macintosh-toepassing.

De OpenOffice.org-project is een grote open-source-inspanning voor het creëren van de ultieme kantoor "pakket" met inbegrip van een tekstverwerker, spreadsheet, presentatie, tekening software, database, en nog veel meer. Met OpenOffice.org, kunt u eenvoudig importeren, bewerken en bestanden uitwisselen met gebruikers van andere office programma's, zoals Microsoft Office of WordPerfect.

Hoewel OpenOffice.org voornamelijk is ontwikkeld voor Windows en Unix systemen en het een gebruikersinterface heeft die gericht is op die besturingssystemen, heeft NeoOffice geweldige doorbraken gemaakt in het aanbieden van dezelfde kantoor functies voor Macintosh-gebruikers en waardoor het precies lijkt op een Mac applicatie!

Hoe is dit mogelijk? Maak je klaar voor een nogal technische uitleg — NeoOffice vervangt OpenOffice.org-code die gebruikmaakt van X11 met Cacao- en Java-code (gebruikmakend van de doorgedreven Java integratie met Aqua in Mac OS X) om de vertrouwde elementen uit de traditionele Mac-omgeving te presenteren. Het resultaat? Een kantoorprogramma dat aanvoelt als elke andere toepassing op uw Mac.

Tenminste dat is het doel.Op dit moment (april 2008), heeft NeoOffice zich tientallen typische Mac-functies eigen gemaakt, waaronder een Mac installatieprogramma, systeemeigen menu's in de witte balk aan de bovenkant van het scherm, Aqua scrollbars en knoppen, systeemeigen dialoogvenster voor afdrukken en afdrukken, Mac-achtige toetsenbord snelkoppelingen, muiswiel ondersteuning, toegang tot al uw Mac fonts, en veel, veel meer! Het is gelokaliseerd, waarschijnlijk ook in uw moedertaal. Het beste van dit alles is dat NeoOffice al opmerkelijk stabiel is op versie 2.2.3. Het is eigenlijk klaar voor gebruik op dit moment. Duizenden mensen en organisaties gebruiken NeoOffice voor hun dagelijkse werk! Er is wel een maar: hoewel NeoOffice behoorlijk stabiel is en compleet, heeft het nog niet het volledig Mac-uitzicht . Er blijven nog stukjes van Windows / Unix-interface over. Bijvoorbeeld, de werkbalken en dialogen, zijn nog niet conform de vertrouwde Mac-omgeving . Sommige van de 12.000 iconen gebruikt in de applicatie lijken meer op Windows iconen dan Mac's. Andere delen van de interface zien er "gewoon een beetje raar" uit.

We werken aan dit alles. Langzaam maar zeker, en met uw hulp, komt NeoOffice steeds dichter en dichter bij het punt dat het niet meer te onderscheiden is van een andere Macintosh-toepassing. Patches worden constant beschikbaar gesteld die een oude Windows / Unix-functie vervangen van met een mooi glimmende Mac-versie.

Als er zich problemen voor doen, bevindt zich een lijst met aanbevolen stappen om zo snel als mogelijk een oplossing te vinden voor uw probleem op de officiële NeoOffice Support pagina

Hoewel NeoOffice gratis verkrijgbaar is, leveren de weinige giften net genoeg geld op voor één voltijds programmeur en een part-time medewerker voor ondersteuning. We moeten alle ontwikkeling van NeoOffice, reparaties van fouten en ondersteuning uit die beperkte menskracht halen. Omdat ontwikkelen en fouten repareren een fors deel van onze tijd opnemen, kunnen wij alleen problemen oplossen voor onze meest gulle gevers.


Dit artikel in andere talen: English, Français, Deutsch, Italiano, Español
Personal tools