Nl:Hoe problemen met NeoOffice melden

From NeoWiki

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Revision as of 18:07, 25 February 2009 (edit)
Narf (Talk | contribs)
(Changed references to filing a bug in Bugzilla to filing a bug in the forums.)
← Previous diff
Revision as of 15:57, 27 February 2009 (edit) (undo)
Yakusha (Talk | contribs)
m (polishing)
Next diff →
Line 16: Line 16:
==Problemen met NeoOffice melden== ==Problemen met NeoOffice melden==
-Als je problemen wilt melden, gelieve deze dan in te brengen in [http://trinity.neooffice.org/modules.php?name=Forums NeoOffice Support forum]. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je een probleem meldt volgens de regels van de kunst, een crash log, een staalname wanneer de toepassing blijft hangen of een problematisch document bijvoegt bij de probleemmelding, en wat er vervolgens met uw melding gebeurt gelieve de [[Bugzilla_Guide|Guide to NeoOffice Bugs]] te raadplegen.+Als je problemen wilt melden, gelieve deze dan in te brengen op [http://trinity.neooffice.org/modules.php?name=Forums NeoOffice Support forum]. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je een probleem meldt volgens de regels van de kunst, een crash log, een staalname wanneer de toepassing blijft hangen of een problematisch document bijvoegt bij de probleemmelding, en wat er vervolgens met uw melding gebeurt gelieve de [[Bugzilla_Guide|Guide to NeoOffice Bugs]] te raadplegen.
-Tevens is er een forum op [http://trinity.neooffice.org/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=7 trinity] can also be used om problemen te bespreken. +Tevens is er een forum op [http://trinity.neooffice.org/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=7 trinity] dat ook kan gebruikt worden om problemen te bespreken.
====Problemen in OpenOffice.org code==== ====Problemen in OpenOffice.org code====
Als Patrick of een andere ontwikkelaar antwoorden dat het een probleem is met de onderliggende [[OpenOffice.org|OpenOffice.org]]-code, maak een melding van het probleem in de OpenOffice.org IssueZilla zodat de OpenOffice.org ontwikkelaars het probleem oplossen! Zie [http://qa.openoffice.org/issue_handling/pre_submission.html hier] voor meer informatie. In dit opzicht is in het '''Found in version: '''veld in IssueZilla, NeoOffice 2.1 het equivalent van OpenOffice.org 2.1 en NeoOffice 2.2.1 het equivalent van OpenOffice.org 2.2.1.<!-- (and NeoOffice/J 1.1 was equivalent to OpenOffice.org 1.1.4)-->. Als Patrick of een andere ontwikkelaar antwoorden dat het een probleem is met de onderliggende [[OpenOffice.org|OpenOffice.org]]-code, maak een melding van het probleem in de OpenOffice.org IssueZilla zodat de OpenOffice.org ontwikkelaars het probleem oplossen! Zie [http://qa.openoffice.org/issue_handling/pre_submission.html hier] voor meer informatie. In dit opzicht is in het '''Found in version: '''veld in IssueZilla, NeoOffice 2.1 het equivalent van OpenOffice.org 2.1 en NeoOffice 2.2.1 het equivalent van OpenOffice.org 2.2.1.<!-- (and NeoOffice/J 1.1 was equivalent to OpenOffice.org 1.1.4)-->.
-Nadat u een melding in de OOo IssueZilla heeft gedaan, neem dan de URL en plakt u het in de opmerkingen van uw NeoOffice forum post; de ontwikkelaars en QA zal volgen vaak de voortgang van het OOo probleem.+Nadat u een melding in de OOo IssueZilla heeft gedaan, neem dan de URL en plakt u het in de opmerkingen van uw NeoOffice forum post; de ontwikkelaars en QA zal volgen vaak de voortgang van het OOo probleem.
====Problemen met WordPerfect import==== ====Problemen met WordPerfect import====

Revision as of 15:57, 27 February 2009

Contents

Bekende problemen met NeoOffice

Patrick Luby houdt een korte lijst van "bekende problemen" bij. Die pagina omvat functies van OpenOffice.org die nog ontbreken in NeoOffice.

Andere bekende problemen met NeoOffice kunnen gevonden worden in

Gelieve eerst het forum te doorzoeken naar uw problemen voordat u nieuwe berichten plaats op het support forum. Het Testing forum wordt gebruikt voor het verstrekken van feedback over nieuwe patches en alfa-en bèta-versies van NeoOffice; problemen met uitgebrachte versies worden behandeld in de Support-forum.

N.B. NeoOffice deelt alle bugs en beperkingen van OpenOffice.org, zodat elk onderwerp dat in de OpenOffice.org IssueZilla is opgenomen ook een bekend probleem met NeoOffice zal zijn.

Problemen met NeoOffice melden

Als je problemen wilt melden, gelieve deze dan in te brengen op NeoOffice Support forum. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je een probleem meldt volgens de regels van de kunst, een crash log, een staalname wanneer de toepassing blijft hangen of een problematisch document bijvoegt bij de probleemmelding, en wat er vervolgens met uw melding gebeurt gelieve de Guide to NeoOffice Bugs te raadplegen.

Tevens is er een forum op trinity dat ook kan gebruikt worden om problemen te bespreken.

Problemen in OpenOffice.org code

Als Patrick of een andere ontwikkelaar antwoorden dat het een probleem is met de onderliggende OpenOffice.org-code, maak een melding van het probleem in de OpenOffice.org IssueZilla zodat de OpenOffice.org ontwikkelaars het probleem oplossen! Zie hier voor meer informatie. In dit opzicht is in het Found in version: veld in IssueZilla, NeoOffice 2.1 het equivalent van OpenOffice.org 2.1 en NeoOffice 2.2.1 het equivalent van OpenOffice.org 2.2.1..

Nadat u een melding in de OOo IssueZilla heeft gedaan, neem dan de URL en plakt u het in de opmerkingen van uw NeoOffice forum post; de ontwikkelaars en QA zal volgen vaak de voortgang van het OOo probleem.

Problemen met WordPerfect import

Naar analogie hiermee als u een probleem hebt met het resultaat van de invoer van een WordPerfect-document —vet ontbreekt, tabel in de soep gedraaid, enz.— dit is een probleem met de libwpd en WriterPerfect bibliotheken en gelieve dit dus te melden in de libwpd Bugzilla_Guideilla.

Bug Filing Gids

Wij ontwikkelen momenteel een handleiding voor het goed indienen van een probleem in the forums. Als u suggesties heeft, kunt u een bijdrage leveren op de Gids voor de NeoOffice Bugs pagina.


Dit artikel in andere talen: English Français Deutsch Italiano Español
Personal tools