NL:Historiek van NeoOffice en OpenOffice.org: NeoOffice/C

From NeoWiki

Revision as of 10:32, 12 March 2010 by Yakusha (Talk | contribs)
(diff) ←Older revision | Current revision (diff) | Newer revision→ (diff)
Jump to: navigation, search

Dit overzicht en historiek omvat verscheidene pagina's. Klik op de links in de kader rechts om naar de vorige of volgende sectie te gaan.

Neolithic Office (NeoOffice® en NeoOffice®/C)

Ten einde prototypes van methoden om pure Mac eigenschappen en een Aqua voorkomen toe te voegen, zonder het gevecht te hoeven aangaan met de continu veranderende OpenOffice.org code, te ontwikkelen, begonnen Edward H. Peterlin ( hoofd ontwikkelaar bij de Mac port van OpenOffice.org 1.0.3) en Dan Williams ( een belangrijke ontwikkelaar van de 1.0.3 port) het NeoOffice/C project. ( Opmerking ; in December 2004 werd het tegen-dan-slapende oorspronkelijke NeoOffice herdoopt in "NeoOffice/C" —"C" staat voor Cocoa— om verwarring te vermijden met NeoOffice/J dat actief werd ontwikkeld en om NeoOffice/J toe te laten eens de NeoOffice benaming te kunnen gebruiken. Om verwarring te vermijden zal er vanaf heden naar verwezen worden als "NeoOffice/C"). Oorspronkelijk geschreven tijdens een weekend in antwoord op het Sun-Apple-StarOffice vaporware fiasco, het eerste optreden als "NeoOffice" was een proof-of-concept toepassing voor de O'Reilly Mac OS X Con 2002.

Het NeoOffice/C project zocht naar een manier om de X11 technologie te vervangen door pure Mac API's en routines zoals CoreGraphics en ATSUI ten einde dat OpenOffice.org zich als een doorsnee Mac toepassing gedraag en aanvoelt. NeoOffice/C was een prototype project gericht aan software ontwikkelaars en was niet stabiel genoeg voor dagelijks gebruik. De twee binary "uitgaven" ervan draaiden alleen onder Mac OS X 10.2.x ("Jaguar") en dan nog maar voor een paar minuten aan een stuk.

Tegen eind 2004 werd NeoOffice/C niet meer verder ontwikkeld, maar de lessen geleerd in de vroege ontwikkeling ervan werden toegepast in de verdere ontwikkeling van zijn zuster, NeoOffice/J ( nu gekend als gewoon NeoOffice). Het werkt vormde ook de basis voor de Native Widget and Native Menu Frameworks die hun intrede maakte met OpenOffice.org 1.1, deze frameworks worden gebruikt om bestuurssysteem specifieke menu's en knoppen te leveren door NeoOffice als ook door OpenOffice.org implementeringen voor Linux GUI's zoals KDE.

Schermafbeeldingen van NeoOffice

Flaming Yeti build (26-Nov-2002, OpenOffice.org 1.0-based) Built for O'Reilly OSXCON 2002.

Flaming Yeti opening an Excel spreadsheet Flaming Yeti opening a PowerPoint presentation Flaming Yeti opening a Word template

Incendiary Goblin build, aka NeoOffice/C 0.0.1 (22-June-2003, OpenOffice.org 1.1-based) Built for Apple's WWDC 2003.

Draw document created by Incendiary Goblin

("NeoOffice" is a registered trademark of Planamesa Inc.)


Dit artikel in andere talen: English Français Italiano
Personal tools